Contopirea tradițiilor și colindele de Crăciun ale unei comunități de ucraineni (haholi) din satul Sfântu Gheorghe (Delta Dunării)

Contopirea tradiţiilor şi colindele de Crăciun ale unei comunităţi de ucraineni (haholi) din satul Sfântu Gheorghe (Delta Dunării)2 Rezumat În acest articol abordăm tema colindelor de Crăciun practicate de comunitatea ucraineană de haholi de la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Întrebarea pe care ne-am pus-o se referă la relaţia dintre vechile cântece ucrainene (colinde ucrainene arhaice) şi colindele româneşti pe care le-am auzit şi înregistrat în ziua de Crăciun. În cele ce urmează, ne vom concentra în principal pe două colinde de Crăciun cântate la Sfântu Gheorghe (una românească şi una ucraineană), arătând felul în care acestea coexistă într-un mod firesc, reprezentând tradiţiile de origine antică în strânsă legătură cu ritualul transmis din generaţie în generaţie şi cu reprezentarea identităţii ucrainene.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Contopirea tradițiilor și colindele de Crăciun ale unei comunități de ucraineni (haholi) din satul Sfântu Gheorghe (Delta Dunării)”